TEOG 2.Hafta Nakil Kontenjanları Arttı. İşte Boş Kontenjanlar

Milli Eğitim BakanlığıTEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinde ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjanları açıklandı.
Ortaöğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjan sayısı belli oldu. Türkiye genelinde boşalan kontenjan sayısı 13.398 olarak netleşti.
4569 İstanbul´da, 1440 Ankara´da, 1008 İzmir´de olmak üzere toplamda 13.398 kontenjan boşaldı.
Yeni kontenjanlara nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, boş kontenjanlar için nakiller, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri e-Okul üzerinden yapılacak. Nakiller, haftalık periyotlarla 26 Eylül'e kadar devam edecek.

NABİ AVCI'DAN ÇAĞRI
Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sonrası istemediği okula yerleşen yaklaşık 40 bin öğrenci velisine çağrıda bulundu: "Özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında şimdiden 15 bin kontenjan oluştu. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi. Avcı, 40 bin öğretmen atamasının ise Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla çözüleceğini açıkladı. Bakan Avcı, Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirten Avcı, "Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi.
TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Avcı, liselere yerleştirme süreciyle ilgili 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini, burada bir sorunun bulunmadığını söyledi.

Yorumlar

  1. Hocam ben
    Can 417 ile 432 olan lise olurmu
    11 yer boş
    Hocam o lisenin üstü ve altı hep boş
    15 fazla hep
    Bu sebeple aslında 11 den fazla olacak çünkü o okuldan nakil isteyenler olcak
    O okula yakın puan ve mesafesi yakın yerler çok fazla Kont açığı var
    Tahminim o okuldan 30_25 kişi başka okulla girecek o yüzden o okuldan
    35_40 boş Kont olacak ve benim lisemle
    Aramda 4 lise var
    O onlarda 2 si 60_70 km uzak
    Aslında. 2 okul var
    O okullarda da Kont boş
    Tüm bunlarla sizce ihtimalim kaç
    İzmirden
    Yiğitalp den karabağlar nevar istiyom
    Yüzde kaç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CAN:
      Sorun biraz karışık olmuş. Okulların adlarını yazarak sorunu yazarsan daha anlaşılır olur. Anladığım kadarıyla 11 kontenjanı boş olan liseyi istiyorsun. Gelecek haftalarda kontenjanlar daha da artacaktır. Uzak okul yazacaksan iyi olan bir yer yaz.

      Sil
  2. hocam ben alper puanım 479 taban puanı 482.2 olan ve 20 kişi boş kontejanı olan fen liseisne nakillerden girebilrmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALPER:
      20 kontenjan fena sayılmaz. Ama tercih edecek kişi sayısı önemli olacak

      Sil

Yorum Gönder

1.SORU VE YORUMLARA MUTLAKA ADINIZI YAZINIZ.
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?