2014 TEOG Tercihleri Nasıl Yapılacak?


Liseler için yapılacak yerleştirme işlemlerinde öğrenciler, 15 seçenekli tek tercih listesi ile istedikleri okullara yerleştirilecek.

Yerleştirme işlemleri bu değişikler doğrultusunda yedek liste yapılmaksızın tek seferde gerçekleştirilecek.
 
Buna göre, öncelikle öğrenciler eğer özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna veya özel öğretim kurumlarından birine kayıt yaptıracaksa, tercih giriş ekranındaki, "Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Bir Ortaöğretim Kurumuna Yerleştim" ya da "Özel Öğretim Kurumlarından Birine Kayıt Yaptırdım" butonlarından kendisine uygun olanı işaretleyecek. Böylece bu öğrencilerin tercih işlemlerini tamamlayacak.

Bu okulları tercih etmeyen öğrenciler ise giriş ekranındaki "Tercih Yapmak İstiyorum" bölümünü işaretleyecek. Bu bölümü işaretleyen öğrencilerden A ve B olmak üzere iki grupta tercih alınacak.

"Tercih Yapmak İstiyorum" butonunu işaretleyen öğrencilerin karşısına, ilk olarak okul isimlerini içerecek, 15 seçenekli A Grubu tek tercih listesi çıkacak. Öğrenciler bu alanda istedikleri tüm okulları tercih edebilecek ve yerleştirmeleri buna göre yapılacak. Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre yapılacak.

Öğrenciler A grubuna tercih yazarken aynı zamanda okul türlerinin yer aldığı B grubu giriş ekranında da tercihlerini yapacak. B Grubu tercih listesinde, "fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu meslek ve teknik lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve Anadolu lisesi" okul türlerinin yer aldığı alanlar bulunacak.

A Grubu tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler, B Grubu tercih listesinde sıraladıkları okul türlerine yerleştirilecek. Bu tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, puanına göre, adres ve kontenjan dikkate alınarak, sistem tarafından uygun okullara konulacak.

- Boş kalan kontenjanlara nakil işlemleri

Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara da Ortaöğretim Yönetmeliği'nin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilebilecek.

Nakil talebinde bulunan öğrencilerin nakilleri, açık kontenjan bulunması ve puan üstünlüğü esas alınarak otomatik olarak gerçekleştirilecek. Uygulamada, 25-28 Ağustos tarihleri arasında nakil müracaatları alınacak. Uygulamada, 29 Ağustos saat 19.00'da nakil işlemleri tamamlanacak. Bu işlemler sonucunda da boş kalan kontenjanlar için nakil işlemleri eylülde de haftalık periyotlarla devam edecek.

- Yerleştirme Takvimi

Ortak sınavların puanları 11 Haziran'da açıklanacak. Takvimde, 16-20 Haziran tarihleri arasında sınav sonuçlarına itiraz edilebilecek. Kontenjanlar da 4 Temmuz'da açıklanacak.

Takvimde, 7 Temmuz'da 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları açıklanarak, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında da tercihler gerçekleştirilecek. Tercih sonuçları ise 22 Ağustos'ta açıklanacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?